Bugten 2020 – en censureret kunstudstilling i portalen

Pressemeddelelse udsendt den 8. september 2020.

Kunstforeningen Køge Bugt afholder i år sin anden censurerede udstilling med navnet ”Bugten”. I 2019 havde kunstforeningen debut på det område og med stor succes. Derfor gentages det i år med forhåbninger om en årlig gentagelse – en tradition med andre ord.

Dette års censurerede udstilling afholdes fra 19. september til 10. oktober i Portalen med fernisering lørdag den 19. september kl. 13-16. I mange år har Kunstforeningen haft sin udstillingsbase i Portalen – det kulturelle samlingspunkt i Hundige. Portalen har nok Vestegnens smukkeste galleri.

Censur forbinder vi ofte med noget negativt. Denne censurerede udstilling er det modsatte, idet den er tænkt som et bidrag til, at kunstnere kan søge om at få adgang til at præsentere kunst, der kan blive en slags fortælling om, hvilken kunst og udtryksform, som i øjeblikket har kunstnernes særlige opmærksomhed.

Fortællingen ligger i et samspil mellem den ansøgende kunstner, censorerne der bedømmer og antager udvalgte værker samt publikum, der som iagttager får en oplevelse af, hvor og hvad kunsten er i nuet. Kunstforeningen Køge Bugt ser sig således som formidler af denne fortælling.

De indsendte kunstværker er blevet bedømt af en jury bestående af de kendte billedkunstnere Pia Fonnesbech, Mette Gitz Johansen og Geert Daae Funder. Der er tale om værker indenfor kategorierne maleri, skulptur, keramik, og foto samt mix, der blander flere kunstarter.

Der er udvalgt 51 værker fra 29 kunstnere inden for katagorierne malerier (akryl og olie), akvarel, keramik, skulptur, foto samt en kategori, hvor der mikses mellem flere teknikker i samme værk. Et for kunstforeningen ganske tilfredstillende resultat

I alt havde til årets censurerede udstilling været 51 ansøgere med i omegnen af 200 værker.

Udstillingstiderne er torsdage og fredage kl.14-17 og lørdage kl. 12-15 i udstillingsperioden 19. september til 10. oktober.