Grafik og keramik i Portalens Galleri

Fra det næsten legendariske ”Grafisk Værksted” i Næstved – berømt for at huse flere af nutidens væsentlige professionelle grafikere – har Kunstforeningen Køge Bugt, sikret sig en udstilling af en række værker af Rene Tancula, Finn Andersen, Susanne Mark, Pascale Perge, Torben Lundsted, Anne Gudrun Sejrsen, Jo Møller, Anita Viola Nielsen, Till Junkel, Günther Blendinger – Palle Rud Christoffersen og Lars Holbroe.

Udstillingen kommer til at omfatte værker, der spænder lige fra det yndefulde poetiske kunstunivers, over meningsfyldte spindelvævstynde streger på papir og dystre grafiske værker, der spiller i mol – til næsten realistiske karakterfyldte skildringer – og frem til vilde abstraktioner og til humoristiske kommentarer. Alt sammen udført med så sikker hånd, at værkerne klart understreger kunstnernes høje status i det grafiske univers.

Mens grafikken således kan opleves på galleriets vægge, vil gulvarealet være domineret af en stor samling af unikke keramiske arbejder fra Lisbeth Skytte Christiansens hånd. Keramikeren er ikke ganske ukendt i Greve området, idet hun har leveret spændende udsmykninger til bl.a. Greve Gymnasium og Søjlegården i Hundige. Lisbeth Skytte Christiansens arbejde med keramikken er til dels inspireret af alkymisternes udforskning af materialernes mangeartede liv, så blandt andet kobber, indgår som et væsentligt element i mange af værkerne. Kunstneren har, i sin foreløbige karriere, været vidt omkring – over en uddannelse i USA, til udstillinger i både Belgien, Italien og særligt i Japan – og nu i sin hjemegn i Portalens Galleri

Udstillingen, der har fernisering lørdag d. 24. marts fra kl. 14, kan opleves frem til d. 29. april.

Portalens galleri holder åbent torsdage og fredage 14 – 17. Lørdage 13 – 17 og søndage 12 – 15

Reklamer