Det hele begyndte med Jens!

 

Jens hedder for øvrigt også Nielsen – men i reglen er ”Jens” nok til, at alle ved, hvem man taler om.
Jens flyttede for et par generationer siden, med hustru og børn, til en kunst- og kulturfattig ørken kaldet Solrød. Men ud fra devisen om at ”skal noget gøres – må man gøre det selv” fik han, på forbløffende kort tid og ved hårdt arbejde, skabt Kunstforeningen Køge Bugt.

Derigennem blev der dannet grobund for et efterhånden blomstrende kulturliv, hvor flere og flere kunstnere og andre ildsjæle pludselig havde fået et kreativt miljø at udfolde sig i.
Det skulle snart udmønte sig i en lang række tiltag: Teltudstillingen ved Mosede Fort – Jazz i det ellers lukningstruede Jersie Forsamlingshus, ofte med store internationale navne – og en Forårsudstilling der gennem en generation, har været ”kuvøse” for talrige kunstner-talenter i området – og det er så kun ganske få ud af de mange, som multikunstneren og jazzmusikeren Jens har været involveret i – men også ved tilblivelsen af ”Portalen” havde Jens mere end een finger med i spillet. Portalen – huset med det største udbud af kultur – syd for den bakke, som den københavnske kulturpresse kun nødig bevæger sig hen over, men hvor Kunstforeningen Køge Bugt laver ikke mindre end seks udstillinger årligt med højt profilerede kunstnere – nu på tyvende år!

Men om Kunstforeningen – Portalen – og den meget lange række af andre kulturtilbud, der gør det godt at bo i Solrød – Greveområdet, kan kun siges ”Det hele begyndte med Jens”!

Jens fylder 90 år i juni, og Kunstforeningen har valgt at hædre ham blandt andet med en separat udstilling på Solrød Bibliotek.

Udstillingen kommer til at bestå af værker, der alle er i privat eje, og som til anledningen er hentet fra vægge og hylder hos en række af Jens mange venner.

Der er fernisering på udstillingen lørdag d. 2. juni 2018 kl. 11-13.

 

Erik Jensenius

Reklamer