Gorm Valentin

FireShot Capture 7 - Fwd_ KKB - blad nr _ - https___mail.google.com_mail_u_0_#inbox_15d9448df64f243e.png
Chet Baker og Ruth Young

PORTALEN

14. oktober til 19. november 2017

Fernisering lørdag den 14. oktober kl. 14 -17

En af Danmarks fornemste jazz-fotografer, udstiller hos Kunstforeningen Køge Bugt

Hvad sker der, når man er jazzmusiker, køber et af foto-markedets bedste kameraer – og rejser til New Orleans – og desuden har et billedkunstnerisk talent med i bagagen ? Svaret er næsten givet på forhånd – i hvert fald når man hedder Gorm Valentin: Man begynder selvfølgelig at lave foto-portrætter af tidens største jazzprofiler, og selv om man har en uddannelse som landmåler, er der absolut intet er i vejen for at blive en af tidens bedste ”musikportrættører”!

Viggo Rivad for eksempel – nok den største danske ”socialrealistiske-samtids-fotograf” – var oprindelig taxi-chauffør.
Det vil være lettere, at fortælle hvem i både den danske og den internationale jazzverden, Gorm Valentin ikke har portrætteret – men også rocklegender og væsentlige navne inden for både den klassiske musik og teaterscener, har Gorm Valentin med stor indlevelse fæstnet på fotopapir, i talrige bøger og magasiner, og på elektroniske medier – og selv på det snart ukendte begreb ”Frimærker” har man kunnet opleve Valentins billedverden – og nu også på væggene i Portalens smukke galleri.

Der er fernisering på udstillingen i Portalens Galleri lørdag den 14. oktober kl. 14 og udstillingen kan opleves frem til søndag den 19. november