Michael Kviums cirkus indtager ARKEN

FireShot Capture 8 - Fwd_ KKB - blad nr _ - https___mail.google.com_mail_u_0_#inbox_15d9448df64f243e

Til september åbner ARKEN en stor udstilling med helt nye værker af billedkunstneren Michael Kvium. I en gigantisk totalinstallation folder Kvium vores samtids begivenheder ud på et bagtæppe af cirkusstriber og inviterer indenfor i CIRKUS EUROPA.

Michael Kvium er en ener i dansk kunst.
Hans billeder af rå, karikerede skabninger har gennem årtier vakt fascination og er blevet en del af dansk kulturarv.
Den 2. september åbner ARKEN dørene til Michael Kviums CIRKUS EUROPA. En tankevækkende udstilling, der inviterer publikum på en oplevelsesrig vandring gennem nye malerier, video-værker, installationer og skulpturer fra Kviums hånd.

Europa i rampelyset.
I sine portrætter af forvrængede og deforme menneskelignende skabninger peger Michael Kvium på det moderne livs konsekvenser og fejlslutninger, og i CIRKUS EUROPA er motivernes politiske aktualitet tydeligere end nogensinde før. Europa, det historiske centrum for hele den vestlige civilisation, er i rampelyset med evige nyhedsstrømme af krig, terror, klimaforandringer, flygtningekrise og andre katastrofer, der fylder sendefladerne og underholder på lige fod med alverdens reality shows.
Vi er midt i et cirkus – en sensationel forestilling.

Velkommen i manegen
Det teatralske er et grundelement i Kviums kunst og står helt centralt i udstillingen på ARKEN. Livet som cirkus og gøgl og som én stor optræden foldes ud i teatralske og barokke situationer og performances, men altid med den særlige kviumske humor til stede. De kontrastfyldte værker i udstillingen både frastøder og tiltrækker, når Kviums fascinerende skikkelser fanger vores blikke, optræder for os og kigger tilbage på os.

Stort format
CIRKUS EUROPA består udelukkende af nye værker, som Kvium har skabt specielt til udstillingen på ARKEN. Udstillingens format markerer en helt ny retning for Kvium. Den erfarne kunstner har tidligere arbejdet med scenografi, installation, video og performance, men har ikke før skabt en totalinstallation i denne skala.
Udstillingen kan opleves på ARKEN fra den 2. september 2017 til den 14. januar 2018.