Skovtur 2016

Der skal lyde en høj og gjaldende tak for enhelt formidabel skovtur fra undertegnede.Efter en dejlig bustur sydpå besøgte vi maleren Helge Strufe i hans atelier. Der var rig mulighed for at se de koloristiske landskabsmalerier hvoraf vor forening købte et smukt eksempel.

Så gik turen videre til Richardt Winthers hus i Vindeby. Vi blev modtaget af Birthe Hvarre som engageret og interessant fortalte om Richard Winther som person og kunstner. Det var et spændende portræt vi blev præsenteret for. Hvorledes huset kom i kunstnerens eje og hvad der var hans mening med det. Han har efterladt en uvurderlig samling af dokumentation fra sin samtid. Rundgangen i huset er en kæmpe oplevelse hvor hans eksperimenteren med forskellige udtryksformer er meget imponerende og også inspirerende.

 

Vor dejlige tur sluttede i smukt sommervejr med besøget hos Dodekalitten, en række store portræt-granitsteler, skulpturer af Thomas Kadziola, med ledsagende sfærisk musik fra nogle skjulte lydkilder. En fuldkommen sommerudflugt som det bliver svært at overgå. Jeg beklager de medlemmer som gik glip af denne enestående oplevelse.

Venlig hilsen Georg Lind.