M13 i portalen

blad-nr-118_page12_image18

Atter i år, har Kunstforeningen i sin uendelige mis-kundhed, lovet kunstnersammenslutningen M 13 – en udstilling i Portalens smukke og lyse galleri.
Det er den ”gamle garde” (nej, ikke den gamle gar-der, da ingen i M13 har haft den rette højde) men den trofaste flok der har dannet grundstammen i M13 i generationer, der atter i år samles for at vise deres prægtige kunst – men selvfølgelig ikke uden at invitere gæsteudstillere, som den århundrede gamle tradition byder:
Valget er i år faldet på Pernille Hellskov Pedersen der maler i sin helt egen stil, hvilket der kommer noget rigtig godt ud af, og så i ganske store forma-ter.
Desuden modtog hun en 1.ste pris ved den censure-rede udstilling ”Roskilde Åben” i 2014
Og så er det Holger Bak, der ganske vist har været gæst hos M13 tidligere, men som siden har udviklet sig i en ny og meget spændende kunstnerisk ret-ning, så ham kan vi godt være bekendt at have med en gang til.
Sidst, men bestemt ikke mindst, har Thomas Balle indvilliget i at være gæst hos os i år.
Thomas er som efternavnet antyder, ud af kunstner-dynastiet ”Balle” – og da navnet forpligter ganske meget, er han naturligvis en fremragende kunstner på sit felt, som en af vor tids nok mest fantasifuldt sprudlende illustratorer.
Og ellers er der så fernisering på løjerne

lørdag den 15. oktober kl. 14 – 17

Søndag den 20. november, bliver de udstillede værker pænt pakket sammen igen – for at give plads til Portalens store julefrokost arrangementer – men det er en helt anden historie.

Erik Jensenius